droge huid

Wat te doen bij een droge huid?

Wat te doen bij een droge huid?

De belangrijkste veroorzakers van een droge huid zijn de mate van vet op de huid en de werking van de huidbarrière.
Huid reageert op de omgeving. Als je huidverzorgingsproducten met minerale oliën aanbrengt die niet in je huid dringen, dan zal de huid zijn normale functie verliezen en reageren door minder talg aan te maken. Daardoor krijg je een steeds drogere huid en moet je steeds meer smeren. Dit wordt ook wel het labello effect genoemd. Het is dus belangrijk om te stoppen met producten die minerale oliën bevatten. Je huid zal even droog voelen, maar zal na een tijdje weer zelf meer talg aanmaken.

Er zijn 2 soorten droge huid, met een tekort aan talg en met een tekort aan vocht. Meestal gaat dit samen maar  we zullen beide behandelden voor een wat duidelijker uitleg. Een vetarme huid heeft weinig talg en ziet er vaak wat dof uit. Kan ruw aanvoelen en vlekkerig zijn en voelt na het wassen trekkerig en strak. Fijne bloedvaatjes en gerstekorrels zijn zichtbaar onder de ogen en op het jukbeen. Al in een vroeg stadium fijne lijntjes zichtbaar. Een vochtarme huid voelt strak, laat fijne lijntjes zien en veroudert vervroegd. Deze huid reageert snel op weersveranderingen.

Op onze site 4Clearskin hebben wij verschillende producten die helpen een droge huid te voeden

Tips om een droge huid goed te verzorgen:

1. Reinig de huid met een zachte en romige gezichtsreiniger en laat dit een aantal minuten op de huid inwerken. Spoel de reiniging af met een zacht spons of washand af.

2. Een droge huid is niet gebaat bij te veel kou of warmte. Dus het water is het beste als dit lauwwarm is.

3. Gebruik een vollere crème. Een normale huid heeft een talglaagje moet liggen om de huid te beschermen tegen uitdrogen. De huid voelt droog aan, omdat het niet genoeg eigen vetten heeft.

4. Gebruik minstens 2 keer per week een masker voor de droge, gevoelige of vochtarme huid. Hierdoor wordt de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid prima aangevuld.

5. Gebruik 1 à 2 keer per week een exfoliator om je huid op een zachte manier van de dode huidcellen te ontdoen. De huid wordt zachter en andere producten worden beter opgenomen.

6. Drink genoeg water minstens 1,5 liter per dag. In de vochtherstellende producten zitten werkstoffen die het vocht in de huid beter vasthouden, maar dan moet er natuurlijk wel vocht zitten om het vast te houden.

7. Gebruik een hydraterende serum dat je dagelijks onder je dag- en nachtcrème aanbrengt. Een serum vangt de ‘eerste dorst‘ van de huid op en bovendien haal je meer resultaat uit de specifieke vochtregulerende ingrediënten in de crèmes die je daar overheen gebruikt: dubbel resultaat dus!

8. Eet extra vette vis, zoals zalm en makreel. Deze vullen het talg in de huid extra aan. Of neem een voedingssupplement met visolien.

9. Gebruik make-up die geschikt is voor de droge huidtypen. Mocht je dit soort make-up gebruiken smeer dan voor uw make-up een lichte dagcrème die zeker niet teveel vette substanties bevat anders wordt het allemaal te veel. Dus kort samengevat: Of een lichte crème en vette make-up of een vettige dagcrème en een lichte make-up!

10. Maak een afspraak en neem een gezichtsbehandeling bij je favoriete salon. Dan wordt de huid diep gevoed met bijvoorbeeld een ampul of een masker, net wat jouw huid nodig heeft.

Deel dit Verhaal
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *